Nieuws van België

Bisschop  Álvaro del Portillo

Bisschop Álvaro del Portillo

Mgr. Álvaro del Portillo wordt geboren op 11 maart 1914 in Madrid. Opvolger van Jozefmaria Escrivá en prelaat van het Opus Dei tot zijn overlijden in 1994, wordt hij op 27 september in Madrid zaligverklaard door kardinaal Amato

Pastorale brieven

Brief van de prelaat (augustus 2014)

Brief van de prelaat (augustus 2014)

De prelaat nodigt ons uit te strijden om de dagelijkse schermutselingen te overwinnen. Deze extra inspanning is een training om ook in de laatste strijd te overwinnen, die ons de poorten van de eeuwige vreugde zal openen.

Dagelijkse tekst

“Denk over je leven na en vraag om vergeving”

Denk rustig en zonder scrupules over je leven na. Vraag om vergeving en maak het vaste, concrete, duidelijk omlijnde voornemen om je in het een en ander te beteren: in wat je moeite kost, in wat je gewoonlijk niet doet zoals het hoort, en waarvan je heel goed weet dat het anders moet. (De Smidse, 115)

Maak goede voornemens. Dat is iets heiligs dat God aangenaam is. Maar laat het daar niet bij! Zorg dat je een ziel - een man, een vrouw - van daden bent. Om je voornemens te verwezenlijken moeten ze duidelijk en goed omschreven zijn.

En daarna, mijn kind, moet je strijden om die voornemens met de hulp van God in praktijk te brengen! (De Smidse, 116)

Ga eens na hoe je je gedraagt. Je zult zien dat je vol fouten zit die schadelijk zijn voor jezelf en misschien ook voor de mensen om...